След протест на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът увеличи двойно наказанието на жена, измамила с обещание за разваляне на черна магия

След протест на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът увеличи двойно наказанието на жена, измамила с обещание за разваляне на черна магия

След протест на Районна прокуратурата – Велико Търново, втората съдебна инстанция  увеличи размера на наказанието на лишаване  от свобода от една година и осем месеца на две години и шест месеца затвор при строг режим за   27-годишна жена извършила  измама  /разваляне на черна магия/ -  престъпление по чл. 209, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Мариана М. е призната за виновна и осъдена за това, че в периода от 13.08.2013 г. до 05.11.2013 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала у жена от с. Обединение, заблуждение, като се  представила за Надежда Михайлова от гр.Павликени, притежаваща трансцедентални /свръхестествени/ способности, с помощта на които  има възможност да развали направените на нея, на сина й  на дъщеря й черна магия, но без да има намерение да изпълни поетия ангажимент, като убедила пострадалата, че трябва да и даде сумата от 7825 лв. с обещанието, че ако не подейства направената от нея магия ще ги върне, без да има намерение да ги върне и с това  и причинила  имотна вреда.

Обвиняемата Мариана имала нужда от пари и решила да ги получи чрез  измамливи действия. Застанала в  близост до сградата на поликлиниката, за да наблюдава преминаващите. Считала, че хората, които  отиват към лекарските кабинети, поради здравословни проблеми  са емоционално нестабилни и ще успее лесно да  спечели доверието им, като се представя под скрита самоличност, притежаваща трансцедетални /свръхестествени/ способности, с помощта на които има възможност да разваля направени магии.

Така на  13.08.2013 год. забелязала пострадалата, която отивала на преглед  и я заговорила. Казала, че на нея, на сина й и на дъщеря й е направена черна магия и че същата може да я развали. За да мотивира свидетелката, да полза услугата за разваляне на магията, обвиняемата я изплашила като заявила, че ако не се развали магията веднага, в срок от три дни щели да докарат дъщеря и от чужбина в ковчег, а сина и да катастрофира. За да убеди, че може да приложи своите способности, обвиняемата дала малки клечици - билки за защита, като за това  взела  70 лева.  Пострадала се уплашила, защото дъщеря й действително била в чужбина, а на синът и предстояло пътуване. Така във връзка с ритуала по разваляна на магията, за три месеца, измамничката взела от доверчивата жена общо 7825 лв.

Мариана е осъждана. Съдът е привел  в изпълнение и наказание от осем месеца лишаване от свобода, тъй като измамата е извършила в изпитателния срок на влязла в сила присъда.