Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу мъж, убил по особено жесток начин майка на три деца

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу мъж, убил по особено жесток начин майка на три деца

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителния акт срещу 33-годишния Веселин Ч., който уби по особено жесток начин майка на три деца – престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 от Наказателния кодекс. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и е приведен във варненския затвор, след като бе обявен за общодържавно издирване, а в последствие търсен и задържан от  Интерпол в Турция, където успял да избяга часове след извършеното убийство с 13 удара с нож, от които три се оказали фатални за жертвата.

33-годишният мъж имал връзка с жертвата 43-годишната Н. С. от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа, и така се запознала с Веселин Ч., който работел като таксиметров шофьор тогава.

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката си Н.С., наел апартамент в Шумен. На 11 август 2014 год. 43-годишната жена излязла рано от дома си и съпругът й не я усетил. Вечерта тя не се прибрала и той започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да издири жена си, подал сигнал за изчезването й в полицията.

На 12 август около 18,30 часа тялото на 43-годишната жена било открито в квартирата, наета от подсъдимия Веселин Ч., захвърлено и без дрехи. Назначените съдебномедицински експертизи установили 13 прободно-порезни рани с нож  в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове, като причина за смъртта според заключенията на експертите е остра следкръвоизливна анемия и аспирацията на кръв в белите дробове, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата.

Веднага след това Веселин Ч. напуска страната в посока Турция. След година съдебни процедури там той е естрадиран в България, за да отговаря за жестокото убийство.

Подсъдимият не дава обяснения в хода на разследването. Авторството му е доказано с десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането. Предстои делото срещу 33-годишния Веселин Ч., който е неосъждан до момента, да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в Шумен.

Водещи новини

Времето