След уважен протест на Районна прокуратура-Бургас, мъж обвинен в кражба, отново влиза в ареста

След уважен протест на Районна прокуратура-Бургас, мъж обвинен в кражба, отново влиза в ареста

След протест на Районна прокуратура – Бургас, Окръжният съд в града отмени Определение на Районния съд и задържа по стража Радко Александров. Той е обвинен за това, че на 07.03.2015 г. около 05,00 часа в гр. Бургас, в района на Операта, отнел чужда движима вещ - 1 брой мобилен телефонен апарат, на стойност 230 (двеста и тридесет) лева, от владението на мъж, без негово съгласие с намерение противозаконно да го присвои - престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а" и б. „б" от НК.

Първоначално спрямо Александров е била определена мярка за неотклонение „подписка“.

Александров обаче е нарушил мярката и на 05.12.2015 г. е напускал страната, като е бил обявен за общодържавно издирване. Задържан е на 05.04.2016 г., на ГКПП-Калотина, в момент на влизане в България.

На 07.04.2016 г., Районна прокуратура-Бургас е поискала спрямо Александров да бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът е възприел мотивите на държавното обвинение и е задържал под стража обвиняемия.

Само месец по-късно, Александров е внесъл в Съда искане за изменяне на мярката, което е одобрено от Районен съд-Бургас и на 09.05.2016 г. е била определена нова мярка „подписка“.

Това определение е протестирано пред Окръжен съд – Бургас от наблюдаващия прокурор.

Днес (13.05.2016 г.) Окръжен съд–Бургас разгледа подадения протест. Прокурорът поддържа протеста, като изтъкна, че  Александров е обвинен в тежко умишлено престъпление. Мъжът е осъждан многократно, което определя личността на Александров, като такава с висока степен на обществена опасност. Прокурорът настоя, че съществува реална опасност Александров да се укрие или да извърши ново престъпление.

Определението на Окръжен съд-Бургас е окончателно.

Водещи новини

Времето