Двама рецидивисти са осъдени за извършена кражба на части от локомотив, по обвинение на Районна прокуратура – Горна Оряховица

Двама рецидивисти са осъдени за извършена кражба на части от локомотив, по обвинение на  Районна прокуратура – Горна Оряховица

Двама рецидивисти, са осъдени на лишаване от свобода за извършена кражба на части от локомотив, след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Горна Оряховица - престъпление по чл.196, ал.1,  вр. с чл.195, ал.1, т.4, вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.29, ал.1 от НК.             

Филип Ф. и Бисер И. се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 16. 03. 2016 г. в гр. Горна Оряховица, в Локомотивно депо, при условията на опасен рецидив и след предварителен сговор, чрез използване на техническо средство - гаечни ключове и отвертки, отнели от дизелов локомотив чужди движими вещи: шест медни шини, измервателен шунт, кабели за шунтово съпротивление и високоволтови кабели от владението на локомотивен машинист при Локомотивно депо Г. Оряховица към „БДЖ Пътнически Превози” ЕООД, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят, като случаят не е маловажен. Откраднатите вещи са на обща стойност 717,87 лв. и са въстановени. Двамата обвиняеми са осъждани многократно за извършвани престъпления от общ характер. На 05.02.2016 г. обвиняемият Филип Ф. бил освободен от Затвора в Ловеч и само месец по-късно, заедно със своя познат, извършил поредната кражба.

 За това деяние Филип Ф. е осъден на една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим, а наказанието на Бисер И. е  седем месеца лишаване от свобода при строг режим.

 Споразумението има последици на влязла в сила присъда.