За две седмици рецидивист, направил опит да краде е осъден по бързо производство на Районна прокуратура – Горна Оряховица

За две седмици  рецидивист, направил опит да краде е осъден по бързо производство на Районна прокуратура – Горна Оряховица

За две седмици, след датата на престъплението, 21-годишен рецидивист, извършил опит за кражба е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим по бързо производство на Районна прокуратура – Горна Оряховица - престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1 от НК.

Съдът призна за виновен Милчо Р. и го осъди за това, че на  22.05.2016 г. в с. Драганово, общ. Г. Оряховица, при условията на опасен рецидив направил опит да отнеме от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи - електрическа бормашина, електрически ъглошлайф и акумулаторен винтоверт на обща стойност 350 лева,  като опитът останал недовършен поради независещи от него причини.

Подсъдимият е  осъждан. След като изтърпял последното си наказание, заживял в с. Драганово в дома на баба си. На 22.05.2016 г. вечерта обвиняемият решил да мине покрай къща, в която същия ден ходил да пита дали може да извърши ремонтни дейности – да постави окачен таван. Видял, че пътната врата е отворена, влязъл вътре и от помещение до гаража, взел електрическа бормашина, електрически ъглошлайф и акумулаторен винтоверт, които поставил в чувал. Докато бягал от двора, бил видян от собственика, който извикал съсед и двамата успели да настигнат и задържат крадеца.

Присъдата на Районен съд - Горна Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжен съд - В. Търново.