По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, съдът задържа двама рецидивисти, за извършени грабежи

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, съдът задържа двама рецидивисти, за  извършени грабежи

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, днес, съдът взе мерки за неотклонение задържане под стража по отношение на двама рецидивисти, за извършени от тях грабежи.

Съдът е приел за основателни и двете искания на прокуратура. По отношение и на двамата мъже има събрани достатъчно данни, че са извършили престъпленията. Осъждани са и са извършили престъпленията при условията на опасен рецидив. Налице е реална опасност да се укрият или да извършат други престъпления.

Феим И. /26/ е задържан, като обвиняем, за извършено престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 4 НК, за това, че на  02.06.2016 г. около 20,40 часа в дървена барака в близост до подстанцията в района на заводски язовир, при условията на опасния рецидив отнел чужди движими вещи - мобилен телефон марка „Самсунг" и 42 лева от владението на мъж от гр. Дряново, с намерение противозаконно да ги присвои, като за запазване на владението върху тях употребил сила - нанесъл удар с ръка в лицето на последния. Феим е осъждан 25 пъти на възрастта си от 25 години.

Димитър С. /34/ е задържан във връзка с извършен грабеж на възрастна жена и брутално отношение към пострадалата. Той е обвинен за престъпления по чл.199 ал.1 т.4, вр. чл.198 ал.1 от НК, по чл.152 ал.4 т.4, вр. ал.3 т.5, вр. ал.1 т.2 от НК и по чл.150 ал.3 пр.ІІ, вр. ал.1 от НК.  Същият, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – телевизор „LG“ от владението на възрастна жена с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – душил я и проявил брутално отношение към пострадалата. След престъплението Димитър С. е запалил къщата и напуснал мястото. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и представлява особено тежък случай,

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването на двата грабежа продължават.

Определенията на Окръжен съд Габрово подлежат на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.

Водещи новини

Времето