Три години затвор за грабеж на жена в Монтана получи рецидивист с 13 присъди

Три години затвор за грабеж на жена в Монтана получи рецидивист с 13 присъди

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана, внесен за разглеждане от съда в края на април т.г., обвиняемият Б. Белянски, от с. Сумер, е осъден на лишаване от свобода за срок от три години за престъпление по чл. чл. 199, ал. 1, т. 4 във вр. с чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият получи присъда за извършено от него деяние, след като сключил споразумение с държавното обвинение в съдебна фаза.

В условията на опасен рецидив Белянски (на 28 години) направил опит да отнеме чужда движима вещ, като деянието останало недовършено по независещи от него причини.

На 10.01.2016 г., около 19.30 ч., в гр. Монтана свидетелката А.Ц.В. тръгнала за работа, като се движела пеша по бул. «Александър Стамболийски». Тя носела дамска чанта, в която имало 100 лв., удостоверение за самоличност и дебитна карта, а в другата ръка - плик с чадър. По същия булевард минавал и обвиняемият, който забелязал жената и възползвайки се от това, че наоколо няма други хора, решил да я ограби.

Свидетелката усетила, че е преследвана от непознат мъж и се опитала да предотврати срещата с него, като на няколко пъти преминавала на отсрещния тротоар. Обаче това не е отказало грабителя от намеренията му. Той настигнал жената, хванал дамската й чанта и започнал да я дърпа към себе си. Пострадалата се възпротивила и го ударила с плика, в който носела чадър. Докато обвиняемият продължил да дърпа чантата, тя успяла да слезе на пътното платно, без да пусне чантата, и започнала да вика за помощ. Свидетели на тази сцена станали пътуващите в минаващия наоколо лек автомобил, които спрели и се притекли на помощ на пострадалата.

След подаден сигнал на телефон 112 на мястото пристигнал полицейски патрул и обвиняемият бил задържан.

Б. Белянски е осъждан с 13 влезли в сила присъди за извършени престъпления от общ характер.

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето