Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за мъжа, направил опит да убие началника на сектор БОП

Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за мъжа,  направил опит да убие началника на сектор БОП

Окръжната прокуратура в Силистра внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 30-годишния Мартин С.М., който направи опит да убие началника на сектор БОП Илиян Великов - престъпление по член 115, във връзка с член 18 от Наказателния кодекс. В момента обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа.

Мартин С.М. нападна на 7 юни 2016 г. около 9,20 часа пред сградата на ОД на МВР в Силистра началника на сектор БОП Илиян Великов и с няколко удара с нож му нанесе разкъсно-контузни рани и охлузвания по тялото и главата. Ножът, с който бе извършено престъплението, е иззет като веществено доказателство по разследването.

Делото по искането на Окръжната прокуратура в Силистра за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Мартин С.М. е насрочено за разглеждане в Окръжен съд в Силистра за утре, 9.06.2016 г., от 10 часа.

Водещи новини

Времето