Окръжна прокуратура-Хасково извършва разследване за грабеж на голяма сума пари от сградата на Централна поща в гр. Хасково

Окръжна прокуратура-Хасково извършва разследване за грабеж на голяма сума пари от сградата на Централна поща в гр. Хасково

Окръжна прокуратура-Хасково извършва разследване по досъдебно производство за грабеж в големи размери срещу неизвестен извършител – престъпление по чл. 199 ал. 1 т. 1 във връзка с чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

В ранните часове на 8 юни 2016 г. е извършено проникване в сградата на Централна поща на бул. „България“ в гр. Хасково. От три трезора, които са били срязани с флекс, е била отнета голяма сума пари, като пазача на сградата е бил приведен в безпомощно състояние. Помещенията са били охранявани от СОТ, върху който извършителите са осъществили техническо въздействие.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени разпити на свидетели, оглед на помещенията в сградата, както и множество други процесуално-следствени действия, които продължават и в момента. Извършителите на престъплението се издирват.

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето