Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд пласьор на стоки, присвоил пари от работодател

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд пласьор на стоки, присвоил пари от работодател

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж, присвоил пари от работодател.

Обвинението срещу Илиян М. е за това, че на 18.07.2015 г. в гр. Велико Търново, в качеството си на длъжностно лице – пласьор на стоки в „ТИМ“ООД присвоил чужди пари в размер на 786,25 лв., собственост на дружеството, връчени и поверени му в това качество да ги пази и управлява, във връзка с доставени от него стоки на две фирми – престъпление по чл. 201 от НК.

През 2015 г. обвиняемият бил назначен на длъжност пласьор на стоки в „ТИМ“ ООД гр. В.Търново, като имал задължение да извършва зареждане и транспортиране на стоки и товари в складове и други обекти по заявка, да приема парични суми от клиентите, да отчита продадената стока и да връща нереализираната такава.

Обвиняемият имал две деца и живеел със съпругата си на квартира. Отношенията между двамата съпрузи били влошени и Илиян М. обмислял да се раздели със семейството си. В същото време, финансовото му положение се влошило, изплащал кредит, натрупал задължение към хазаите си и за консумативи, а се нуждаел и от парични средства, с които да заживее в друг град. На 18.07.2015 г. докато изпълнявал своите задължения, решил да присвои парите, които получил срещу стоки от две от фирми, които зареждал, като укрил от работодателя си изплащането им в брой и не ги отчел на касиерката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Водещи новини

Времето