Апелативна прокуратура във Варна против изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвинената за грабежа, придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия

Апелативна прокуратура във Варна против изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвинената за грабежа, придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия

Представителят на Апелативната прокуратура във Варна се противопостави на подадената жалба срещу мярката за неотклонение „Задържане под стража“ от страна на Ивалена М., обвиняема за грабежа, придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Обвиняем за същото престъпление е и нейният приятел Красимир Т. Според прокурора има основателна опасност обвиняемата да се укрие, ако е с по-лека мярка за процесуална принуда, още повече че 19-годишната Ивалена няма постоянен адрес.

Днес състав на Апелативния съд във Варна отказа да измени наложената мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ивалена и потвърди изцяло определението на Варненския окръжен съд, произнесено миналата седмица, с което също е била отказана по-лека мярка за процесуална принуда - домашен арест на адреса на майка й в кв. „Владиславово“ във Варна.

По време на съдебното заседание стана известно писмо, писано от Ивалена до нейния приятел Красимир Т. в ареста, който също е обвиняем за грабежа на златните накити на малолетната жертва, придружен с убийството й по користни подбуди. В писмото 19-годишната обвиняема моли Красимир да я предава. Кореспонденцията между двамата обвиняеми за тежкото престъпление, което се наказва от закона с наказание от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, подлежи на изследване, но ще бъде приобщена по делото.

Ивалена М. и съучастникът й Красимир Т. са в ареста от април тази година, след като бяха уличени в тежкото престъпление. Жертвата им Александра бе издирвана близо един месец, докато момичето не бе не бе открито мъртво и ограбено в изоставената сграда на ловния дом в Провадия.

Определението на Апелативен съд във Варна, с което бе потвърден ареста на Ивалена, не подлежи на обжалване.