Специализираната прокуратура ще иска „Задържане под стража“ за Божидар Кузманов

Специализираната прокуратура ще иска „Задържане под стража“ за Божидар Кузманов

Днес, 20 октомври 2016 г., прокурор от Специализирана прокуратура предяви обвинение на Божидар Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Кузманов е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража.

Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след стрелбата в ресторант „4 You“ в Слънчев бряг, чийто съдържател е той.

Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни 2016 г. бе обявен за общодържавно издирване. Участници в стрелбата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков.

Божидар Кузманов бе задържан на 19 октомври 2016 г., след като сам се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Той е разпитан от разследващи в Бургас, предстои да бъде преведен в ареста на Специализирана прокуратура в София.

Времето