По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 120 шофьори, са наказани за извършени от тях транспортни престъпления. От тях 74 са шофирали след употреба на алкохол

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 120 шофьори, са наказани за извършени от тях транспортни престъпления. От тях 74 са шофирали след употреба на алкохол

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 120 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. При 92 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производства, при което разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден в изключително кратки срокове. За извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 60 споразумения, 42 обвинителни акта и 18 предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Осъдени са 74 лица за шофиране след употреба на алкохол или наркотично вещества и 39 за управление на автомобил като неправоспособни водачи.

По внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново, 55-годишен шофьор е осъден за това, че на 08.09.2016 г. в гр. В. Търново, управлявал таксиметров лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта 2,89 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510” – престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Наложено му е наказание три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от три години, лишаване от право да управлява МПС за срок от шест месеца и глоба 150 лева.

Същото наказание ще изтърпи и 52-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол, след внесен обвинителен акт и постигнато споразумение в съдебно заседание с Районна прокуратура – В. Търново. Иван И. се призна за виновен за това, че на 27.08.2016 г., по път Велико Търново – Горна Оряховица, управлявал лек автомобил “Ауди 80”, с концентрация на алкохол в кръвта 1,70 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510” - престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Водещи новини

Времето