Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда искания за задържане на четирима извършители на въоръжен грабеж

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда искания за задържане на четирима извършители на въоръжен грабеж

Районна прокуратура – Горна Оряховица внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ на четирима извършители на грабеж.

С постановление на наблюдаващ прокурор лицата са привлечени като обвиняеми - Н.П., Р.И. и Н.А. - като извършители и А.С. - като помагач, за това, че на 14.10.16 г. в гр. Г. Оряховица, в съучастие отнели от владението на 44-годишен мъж, чрез използване на сила - удари с ръце в главата и лицето и заплаха – насочване на пистолет, движими вещи негова собственост – мобилен телефон, мъжка чанта, яке, очила с диоптър, ключове и движими вещи собственост на фирмата, в която пострадалия работи – мобилен телефон и сумата от 300 лева - престъпление по чл.198, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.

Прокуратурата е задържала четиримата за срок от 72 часа до довеждането им пред съда. Обвинението счита, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицата. Макар и в начален етап на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че те са извършили престъплението, за което са  обвинени и за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от три до десет години.

Предстои съдът да се произнесе по искането на прокуратурата.

Времето