По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е осъден турски гражданин за подкуп на полицаи

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е осъден турски гражданин за подкуп на полицаи

Днес, 14 ноември 2016 г., по обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Хасково е осъден Аднан К., на 47 г., турски гражданин,  за това, че дал подкуп на длъжностни лица – полицейски органи – престъпление по чл. 304а във връзка с чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжен съд-Хасково му наложи наказание от осем месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и глоба от 900 лева.

На 2 октомври 2016 г. в гр. Свиленград, Аднан К. шофирал лек автомобил „Фолксваген Бора“ и бил спрян за рутинна проверка от полицейски патрул. За да не му съставят акт за административно нарушение, той подхвърлил в автомобила на полицаите банкнота от 50 евро. Полицейските служители не взели парите и веднага уведомили дежурния екип към РУ на МВР-Свиленград, като на място пристигнал разследващ полицай, който извършил неотложни процесуално-следствени действия. 

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като Аднан К. е признал изцяло фактите и обстоятелствата, описани в обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Хасково. Присъдата на Окръжен съд-Хасково може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив. 

 

Времето