По обвинение на Районна прокуратура – Елена трима мъже са осъдени за извършени престъпления

По обвинение на Районна прокуратура – Елена трима мъже са осъдени за извършени престъпления

Пет месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи 40-годишен мъж за противозаконно отнемане на чужд автомобил, след одобрено от съда споразумение,  постигнатото с Районна прокуратура – Елена.  Иван К.  се призна за виновен и е осъден  за това, че  за времето    12 – 13.11.2016  г.  в гр. Елена, от стопански двор,   противозаконно отнел от владението на собственика , без негово съгласие, с намерение да ползва  чуждо моторно превозно средство - лек автомобил „ВАЗ 2105”,  след което то е изоставено без надзор и отключено до с.Шубеци, общ.Елена - престъпление по чл. 346, ал. 2,  вр.  ал. 1 от НК. Деянието е извършено виновно, при форма на вина пряк умисъл. Споразумението има последици на влязла в сила присъда и Иван К. търпи наказанието си в Затвора Ловеч.

Също след одобрено от съда споразумение Стоян С. е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 е отложено с изпитател срок от три години за това, че през есента на 2015 г. в с. Каменари, община Елена, отнел чужди движими вещи – туристическа газова бутилка,  туристически газов котлон, прахосмукачка, детски лаптоп   и други вещи  на обща стойност 151 лева,  от владението на собствениците, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвои. Деянието е извършено при форма на вината пряк умисъл и е престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

След обвинение на Районна прокуратура – Елена, Орхан Р. е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим  за това, че на 26.08.2016 г., в с. Константин, общ. Елена, управлявал лек автомобил „БМВ 325“, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние, влязло в сила на 25.08.2016 г. - престъпление по чл. 343В, ал. 2 от НК.