Жена ударила директорка на детска градина е наказана с глоба 1300 лева, след обвинение на Районна прокуратура - Павликени

Жена ударила директорка на детска градина  е наказана с  глоба  1300 лева,  след обвинение на Районна прокуратура - Павликени

Съдът одобри направеното предложение от Районна прокуратура – Павликени, за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание  по реда на чл. 78 А от НК  на жена, ударила директорка на детска градина.

Салиме  Х. е призната за виновна за  това, че на 17.06.2016 г. в с. Дъскот, общ. Павликени, в двора на целодневна детска градина   ударила длъжностно лице - Пенка Б. /директор на ЦДГ/ с   юмруци в областта на главата при изпълнение на службата й и с това й причинила  лека телесна повреда – престъпление по чл. 131, ал.1, вр. чл. 130, ал.1 от НК. За това деяние и е наложена глоба в размер на 1300 лева.

На 07.09.2015 г. Салиме Х. подала заявление до директора на ЦДГ, че желае детето й да посещава и да се храни в детската градина и подписала декларация, че ще заплаща до 10-то число на месеца таксата за предходния месец. На 17.06.2016 г.,след като довела детето си, заявила на директорката, че отива да изтегли пари   и обещала, че до 10:00 часа ще заплати дължимите такси  за цялата година, тъй като не ги била плащала и сумата, която дължала била около 200лв. Жената всеки  месец вземала детски надбавки, но винаги намирала причина да не плати дължимата в детската градина такса и дори ставала агресивна, когато и се поставял този въпрос. Към 16:30 часа  Салиме Х. влязла  заедно с  двете си децата в двора на детската градина,  приближила директорката, която била с гръб към нея и   започна да й нанася удари и да  казва, че не иска да й искат повече пари.