Окръжна прокуратура – Ловеч привлече обвиняем и задържа за 72 часа извършител на грабеж придружен с убийство в с. Български извор

Окръжна прокуратура – Ловеч привлече обвиняем и задържа за 72 часа извършител на грабеж придружен с убийство в с. Български извор

Окръжна прокуратура – Ловеч привлече обвиняем и задържа за 72 часа 36-годишен извършител на грабеж, придружен с убийство в с. Български извор – съобщиха днес на съвместен брифинг, даден от Валентин Вълков - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Ловеч, наблюдаващия прокурор Павлинка Кръстинова и старши комисар Петър Енчев - Директор на ОД на МВР - Ловеч.

На 19.12.2016 г. е образувано досъдебно производство в РУ МВР - Тетевен срещу неизвестен извършител за извършен грабеж с убийство на жител на с. Български извор, Ловешка област. Вечерта на посочената дата неизвестни лица проникнали в дома на Иван Масърлиев от с. Български извор. Завързали го с кабел на стол в стаята и запушили устата му с бинт. В резултат на което, от задушаване, е настъпила смъртта на пострадалия. В жилището имало масивна метална каса, от която, след като била разбита, са били взети неустановена сума пари в лева и валута, както и златни накити.

На местопроизшествието е извършен оглед и са иззети веществени доказателства имащи връзка с престъплението. При извършени претърсвания в различни населени места са установени и иззети златни накити, предмет на престъплението.

След проведени активни издирвателни действия от полицията, извършителите са били установени, като единият от тях е задържан. Лицето е с криминално минало и е осъждано.

С постановление на Окръжна прокуратура - Ловеч той е привлечен като обвиняем за извършен грабеж, придружен с убийство и е задържан за срок от 72 часа. Прокуратурата ще внесе искане до Окръжен съд - Ловеч за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Ловеч действията по разследването продължат.