След протест на Окръжната прокуратура във Варна Апелативният съд отмени домашния арест на наркопласьор и го задържа под стража

След протест на Окръжната прокуратура във Варна Апелативният съд отмени домашния арест на наркопласьор и го задържа под стража

27-годишният Милен П. от Варна, обвиняем за разпространение на наркотични вещества от дома си, остава в ареста, след като днес състав на Апелативния съд във Варна отмени определението на първата съдебна инстанция, с което му бе взета мярка за неотклонение „Домашен арест“. Това се случи след протест на Окръжната прокуратура във Варна срещу определената от Варненския окръжен съд мярка за процесуална принуда.

Наркоразпространителят бе задържан на 5 юни 2017 г. непосредствено след като продал високорискови наркотични вещества на двама наркозависими, единият от които непълнолетен. При задържането оказал и съпротива.

При претърсване на жилището му и личен обиск полицейските служители намерили и иззели 74 г. марихуана, 3,12 г. амфетамини, както и две електронни везни.

Мярката за неотклонение „Домашен арест“ бе определена като безсмислена, тъй като по делото срещу Милен П. са събрани достатъчно доказателства, че той продава дрога от дома си. Апелативният съд намира, че събраните в хода на разследването доказателства обосновават предположението, че Петков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем, както и че има реална опасност да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража.

Определението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Водещи новини

Времето