Районна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж за набеждаване на трима в извършване на престъпления

Районна прокуратура – Ловеч предаде на съд мъж за набеждаване на трима в извършване на престъпления

Районна прокуратура – Ловеч внесен в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за набеждаване на трима.

Обвинението срещу Павел Н. е за това, че на 15.02.2016 г. в град Ловеч, пред надлежен орган на властта – Районна прокуратура - Ловеч, чрез депозиране на писмена жалба от 15.02.2016 г. по описа на РП - Ловеч набедил трима човека като:

Набедил Пейчо П. в отнемане на чужди движими вещи – дървен материал, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои; влизане в жилище, чрез употреба на сила, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, собственост на Г. К.

Набедил Стефан Д. като длъжностно лице - полицейски инспектор в Участък Летница към РУ МВР-Ловеч и Димитър Д. като длъжностно лице – началник участък в Участък Летница съм РУ МВР-Ловеч, че не изпълни служебните си задължения съобразно ЗМВР, като не предприели надлежни действия при констатиране на извършени от страна на Пейчо П. престъпления с цел да набавят за същия облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Като знаел че са невинни. Престъпление по чл. 286 ал.1 от НК

Обвиняемият лично депозирал жалба в Районна прокуратура-Ловеч заявил, че Стефан Д. и Димитър Д. и двамата служители на РУ МВР-Ловеч, прикривали криминално проявения Пейчо П., когато той вършел престъпления. Също така заявил, че Пейчо П. сече немаркирана дървесина, която в последствие продавал на полицейските служители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.