След споразумение с Районна прокуратура – Ловеч търговец е осъден за неправомерна продажба на маркови стоки

След споразумение с Районна прокуратура – Ловеч търговец е осъден за неправомерна продажба на маркови стоки

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура – Ловеч споразумение с което 56-годишна жена е осъдена за престъпление против интелектуалната собственост.

Бисерка В. се призна за виновна за това, че на 08.09.2017 г., в търговски обект (магазин за спортни стоки) в гр. Ловеч, стопанисван от „В. 2013“ ЕООД - гр. Ловеч, използвала в търговската дейност (чрез предлагане за продажба) марки по смисъла на Закона за марките и географичните обозначения с надписи ADIDAS, PUMA, REEBOK и NIKE - спортни якета, спортни екипи, анцузи, къси панталони и тениски - всичко на обща стойност 2761 лева, като деянието извършила без съгласието на притежателите на изключителните права по чл.13 ЗМГО (а именно, че правото върху марка включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица да я използват в търговската дейност без негово съгласие) върху тези марки: “Adidas” AG („Адидас“ АГ) - Германия и “Adidas International Marketing” („Адидас Интернешънъл Маркетинг“) – Холандия - за марката “ADIDAS” („АДИДАС“); „PUMA SE“ („Пума СЕ“) – Германия - за марката “PUMA” („ПУМА“); “NIKE INNOVATE” C.V. USA („Найки Иновейт“ Си Ви) за марката NIKE („НАЙКИ“) и „REEBOK INTERNATIONAL LIMITED” („Рийбок Интернешънъл ЛТД“) - Великобритания за марката „REEBOK” (РИЙБОК). Престъпление по чл.172б от НК.

Осъдена е на шест месеца пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

Споразумението има последица на влязла в сила присъда.