Георги Коцев, малтретирал малолетно момче и оставил без надзор дъщерите си, се признал за виновен

Георги Коцев, малтретирал малолетно момче и оставил без надзор дъщерите си, се признал за виновен

Георги Коцев, обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на малолетния Цветелин В. и за оставяне без надзор и достатъчна грижа на двете си малолетни дъщери, се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Враца (престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 4, вр. чл. 130, ал. 1 от НК и по чл. 182, ал. 1 от НК).

Подсъдимият нанасял системен побой на момчето, както с ръце, така и с използване на колан и тояга. Нараняванията от ударите довели до временно разстройство на здравето на детето – некротични участъци в стадий на гранулации в областта на дясно ходило, участъци от епителизация на кожата в различни части на тялото с последваща ампутация на фаланги на пръстите на двата долни крайника.

В продължение на месеци бащата не се грижил и за двете си дъщери, с което създал опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

На Коцев е наложено едно общо наказание – „лишаване от свобода“ за една година и шест месеца с тригодишен изпитателен срок, както и обществено порицание чрез местния печат.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.