Мъж, нанесъл телесни повреди на полицаи е осъден след споразумение с Районна прокуратура - Ловеч

Мъж, нанесъл телесни повреди на полицаи е осъден след споразумение с Районна прокуратура - Ловеч

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура – Ловеч споразумение, с което 28-годишен мъж е осъден на шест месеца лишаване от свобода при строг режим за нанасяне на телена повреда на полицай. Асен А. е осъден и на още осем месеца лишаване от свобода по друго, одобрено от съда споразумение също за нанасяне на телесна повреда на друг служител на реда.

Асен А. се призна за виновен за това, че на 29.06.2017 г., около 04.45 часа, в землището на с. Славяни, Ловешка област, нанесъл удар с крак в областта на дясната подбедрица и умишлено причинил лека телесна повреда на полицейски орган - младши разузнавач в група „Противодействие на престъпления против личността“ на сектор „Криминална полиция“ към Районно управление Ловеч, при изпълнение на службата му, регламентирана в ЗМВР, че „полицейските органи предотвратяват, пресичат, разкриват и разследват престъпления“ и „могат да задържат лице за което има данни, че е извършило престъпление“, във връзка с изпълнение на план за специализирана полицейска операция. Престъпление по чл.131, вр. ал.130 от НК.

28-годишният мъж е признал вината си и е осъден и за това, че отново на 29.06.2017 г. в землището на с. Славяни, причинил лека телесна повреда на полицейски орган – разузнавач в сектор „КП“ при РУ МВР – гр. Ловеч пo пoвoд изпълнение на службата му. Престъпление по чл.131, вр. чл.130 НК.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.