По искане на Районна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража Ивайло Ч., заплашил и принудил две непълнолетни момчета да му дадат пари

По искане на Районна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража Ивайло Ч., заплашил и принудил две непълнолетни момчета да му дадат пари

По искане на Районна прокуратура – Бургас съдът задържа под стража Ивайло Ч. (на 29 г. от гр. Бургас). Той е обвинен за това, че на 31.08.2017 г. в гр. Бургас, ж.к. „Меден Рудник“ в парк „Сън сити“, принудил непълнолетно момче да му даде пари, като употребил за това заплашване – престъпление по чл.143, ал.1 от НК.

Ивайло Ч. е обвинен и за това, че на горепосоченото място и време е принудил друго непълнолетно момче да зареди сметката на мобилния телефон на обвиняемия с парична сума, като употребил заплашване.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Ивайло Ч. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие. Ивайло Ч. е многократно осъждан, като последното от тях датира от 17.01.2017 г., когато му е наложено условно наказание. В изпитателния срок на това осъждане Ивайло Ч. е извършил престъпното деяние, за което е обвинен.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража Ивайло Ч.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.