По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража двама мъже, извършили кражба на 200 литра бензин и заплаха с пистолет

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража двама мъже, извършили кражба на 200 литра бензин и заплаха с пистолет

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът задържа под стража Радостин С. (на 30 г. от с. Блатец, общ. Сливен) и Георги Ц. (на 28 г. от гр. Сливен). Те са обвинени за това, че 02.10.2017 г., на 245 км. от АМ „Тракия“, в землището на село Омарчево, общ. Нова Загора, в съучастие по между си като съизвършители, при условията на опасен рецидив, отнели от товарен автомобил със сръбска регистрация, чужди движими вещи – 200 литра дизелово гориво, от владението на сръбски гражданин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвоят, като заварени на мястото на произшествието, употребили заплашване с пистолет, за да запазят владението върху откраднатото гориво – престъпление по чл.199, ал.1, т.4, вр. чл.198, ал.3, вр. чл.20, ал.2 от НК.

За престъплението, за което двамата мъже са обвинени, се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 г. и възможност за конфискация на половината имущество на всеки от тях.

Според прокурора е налице обосновано предположение, че Радостин С. и Георги Ц. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че двамата биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора и задържа под стража двамата обвиняеми.

Определението на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.