Потвърдиха наказанията на предадените на съд от Районна прокуратура – Габрово извършители на изнудване и нарушаване неприкосновеността на жилище

Потвърдиха наказанията на предадените на съд от Районна прокуратура – Габрово извършители на изнудване и нарушаване неприкосновеността на жилище

Втора съдебна инстанция потвърди осъдителните присъди на тримата мъже, предадени на съд от Районна прокуратура - Габрово, за изнудване и нарушаване неприкосновеността на жилище - престъпление по чл.213а ал.2 и по чл.170 ал.2 от НК.

За извършените престъпления Георги Ц. е осъден на шест години лишаване от свобода и глоба 4500 лв. Наказанието на Даниел Я. е 5 години лишаване от свобода и глоба 4000 лева. Ярослав Р. ще изтърпи 4 години лишаване от свобода и също ще заплати глоба - 3500лв.

Тримата са признати за виновни от две съдебни инстанции за това, че на 21.03.2013 г. за времето между 03,00 и 04.00 часа в къща, в с. Райновци, общ. Габрово, в съучастие, като съизвършители, с още едно неустановено лице, изнудвали И. П. И. от същото село да им даде сумата от 10 000 лева, като го заплашили с убийство и причиняване на лека телесна повреда на пострадалия. Изнудването е придружено с унищожаване и повреждане на имущество - счупване на прозорци, на стъкла на микробус „Форд транзит“ на телевизор, кафе машина, хладилник, като щетите са на обща стойност 792,90 лева и деянието е извършено от повече от две лица. Тримата са признати за виновни и по обвинението, че по същото време влезли в чуждо жилище - къща, обитавана от пострадалия, като употребили за това сила - счупили секретен патрон на входната врата, като деянието е извършено през нощта и от повече от две лица.

Водещи новини

Времето