По обвинение на Районна прокуратура – Габрово осъдиха двама телефонни измамници

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово осъдиха двама телефонни измамници

По обвинение на Районна прокуратура – Габрово двама мъже са осъдени за извършена телефонна измама. Делото е решено по реда на съкратеното съдебно следствие при което подсъдимите се признават за виновни и приемат за верни фактите изложени в обвинителния акт.

Йордан Й. на 49 години  е осъден  на две години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Съучастник му  Румен Ж. на 56 години ще изтърпи наказание от една година и два месеца лишаване от свобода при строг режим.

Двамата мъже от гр. Русе са признати за виновни за това, че на 28.02.2017 г. в гр.Габрово, /Йордан Й. при условията на опасен рецидив/, след предварителен сговор помежду си  и с неустановено по делото лице, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у жена от гр.Габрово, че за провеждането на полицейска операция по залавянето на измамници е необходимо да даде пари и златни накити, които впоследствие ще й бъдат върнати и с това й причинил имотна вреда в размер на 1501,14 лева. Престъпление по чл.211 вр. чл.210, вр. чл.209, вр. чл.29 от НК.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.