Денят на отворените врати в Съдебната палата в Шумен завърши с поздрав за магистратите от хор „Борда смяна“

Денят на отворените врати в Съдебната палата в Шумен завърши с поздрав за магистратите от хор „Борда смяна“

Денят на Конституцията на Република България, който е и професионален празник на магистратите и съдебните служители, стана повод Съдебната палата в Шумен да отвори широко вратите си за ученици от пет шуменски училища. Гости на Денят на отворените врати, съвместна инициатива на Окръжната прокуратура и Шуменския окръжен съд, бяха възпитаници на Средното училище с хуманитарен профил „Йоан Екзарх“, ПГПЧЕ  „Никола Й. Вапцаров“, ППМГ „Нанчо Попович“, ПГМЕТТ „ Христо Ботев“, СУ „Трайко Симеонов“.

Традиционната инициативата бе открита с приветствие към подрастващите от председателя на Шуменския окръжен съд София Радославова. Лекция за разделението на властите изнесе съдия Светлин Стефанов. За историята на конституционализма в България презентация изнесоха десетокласничките от „Йоан Екзарх“ Белмин, Ивета и Михаела. Обръщение към гостуващите в Съдебната палата направи и говорителят на Окръжната прокуратура в Шумен прокурор Яна Николова.

Екземпляр на основния закон в Република България – българската Конституция, получиха като подарък гостуващите ученици. Кулминацията на събитието стана песенният поздрав на шуменския хор „Борда смяна“ за празничния ден на магистратите.

Времето