Около 12-15 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на пътната мрежа след проливните дъждове

Около 12-15 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на пътната мрежа след проливните дъждове

Около 12-15 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на републиканската пътна мрежа, засегната от проливните дъждове. Това показват разчетите на експертите, които са направени след инспекция на състоянието, нанесените щети и мерките за възстановяване на инфраструктурата в областите Варна, Велико Търново и Габрово, съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.


 

Около 5 млн. лв. ще отидат за ремонт на пътната мрежа в област Велико Търново. От тях около 1,5 млн. лв. ще са за Прохода на Републиката, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков. Движението през прохода ще бъде възстановено до края на юли. Той остава затворен за движение за всички видове превозни средства, защото безопасността на пътуващите е най-важна, посочи инж. Чайков.

До възстановяване на движението през Прохода на Републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход. Леките автомобили могат да пътуват без ограничение в двете посоки през всички разрешени за движение старопланински проходи.

Водещи новини

Времето