Избор на генерален директор на БНР (септември - октомври 2024)

Избор на генерален директор на БНР (септември - октомври 2024)
Съветът за електронни медии избра Милен Митев за втори мандат за генерален директор на Българското национално радио.
Неговата кандидатура подкрепиха и.д. председателят на Съвета д-р Габриела Наплатанова, Галина Георгиева и Къдринка Къдринова.


Милен Митев - Концепция, Видео
Цветослава Георгиева - Концепция, Видео
Хелия Чавдарова - Концепция, Видео
Маргарит Русев - Концепция, Видео
Ива Дойчинова - Концепция, Видео
Валерий Тодоров - Концепция, Видео
Георги Даскалов - Концепция, Видео


Съветът за електронни медии на свое заседание, проведено на 10 октомври 2024 г.,  допусна всички кандидати до трети етап на обявената Процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио – изслушване.

Изслушванията ще се проведат в поредност, съгласно входящия номер на заявлението за участие в процедурата, подадено пред СЕМ.

15 октомври 2024 г.:
10:00 ч. – Милен Митев
12:00 ч. – Цветослава Георгиева
14:00 ч. – Хелия Чавдарова
16:00 ч. – Маргарит Русев

16 октомври 2024 г.:
10:00 ч. – Ива Дойчинова - Димитрова
12:00 ч. – Валерий Тодоров
14:00 ч. – Георги Даскалов

Правила за изслушване на кандидатите може да бъдат свалени от тук.
 

Съветът за електронни медии на свое заседание, проведено на 3 октомври 2024 г.,  разгледа и прие протокол от дейността на техническата комисия, извършила проверка на документите на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.
СЕМ установи, че на условията на Закона за радиото и телевизията и Процедурата, приета с Решение № РД-05-159/ 18.10.2016 г., отговарят всички кандидати.
До втори етап – разглеждане на документите по същество, се допускат: Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.


На 20 септември 2024 г. приключи приемането на документите за участие в процедурата за избор на генерален директор на Българското национално радио.
Своите концепции са подали общо 7 кандидати (по реда на приемане): Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова – Димитрова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов.


На свое заседание на 18.07.2024 г., Съветът за електронни медии, в изпълнение на правомощието си по чл. 32, ал. 1, т. 2 от Закона за радиото и телевизията, обяви процедура за избор на генерален директор на Българското национално радио.
Кандидатите могат да подават документи до 20 септември 2024 г.
Оповестяването на допуснатите лица до процедурата е до 10 октомври 2024 г.
Обявяването на допуснатите до изслушване кандидати е до 14 октомври 2024 г.
Изборът на нов генерален директор ще се състои на 17 октомври 2024 г.
 


Правила за изслушване на кандидатите за генерален директор на БНР Решение за обяване на процедура за избор на генерален директор на БНР № РД-05-59 от 18 юли 2024 г. Процедура за избор на генерален директор на националния обществен доставчик на радиоуслуги, съответно на генерален директор на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги Декларация (образец) по чл. 4, ал. 3, т. 9 от Процедура за избор на генерален директор на националния обществен доставчик на радиоуслуги, съответно на генерален директор на националния обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги