Васил Терзиев откри светлинния фестивал Лунар

Васил Терзиев откри светлинния фестивал Лунар

Кметът на София Васил Терзиев откри светлинният фестивал Лунар.
„Когато за пръв път присъствах на фестивала, останах изключително впечатлен от изкуството и от таланта на артистите. И днес съм изключително  щастлив, че мога да помогна за организацията на фестивала“, каза Васил Терзиев при откриването на фестивала. „По-красивата градска среда променя начина, по който мислим за света. Всяко едно красиво събитие, всяко едно красиво градско място, комбинацията от двете -  красиво градско пространство и изкуство раждат нови усещания, нещо, което трябва да предадем на децата си, за да израснат  със различно отношение към света, с различна естетика, допълни още Терзиев.
Той благодари на организаторите  Ангелина Петкова, Марин Петков , Марин Димитров и MP-STUDIO  за това, „че мечтаят смело,  не се отказват въпреки трудностите и заразяват и други със своите мечти“.
​​​​​​Фестивалът превръща София в огромна галерия на открито. На 22 локации софиянци и гостите на София могат да видят  картини, създадени от светлина, цветове и въображение. В създаването им са участвали артисти от 12 държави. Маршрутът на фестивалът е  4.5 км, а най-новата локация е Южен парк 2.
Фестивалът се провежда от 9 до 12 май, а светлинните творби ще бъдат активни от 21.00 часа до 00.00 часа.
Столичната община подкрепя ЛУНАР чрез своя Културен календар, защото нашата цел е да създадем повече възможности за култура в градска среда. ФЕстивалът има покрдепа и на Бюрото на Европейският парламент в България и от Представителството на Европейската комисия в България.

Водещи новини

Времето