Столична община увеличава пунктовете за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община увеличава пунктовете за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Столична община продължава с ускореното въвеждане на мерки за разширяване на възможностите на домакинствата да изхвърлят отпадъците си разделно.
По подновена и разширена схема започва работа мобилен събирателен пункт за събиране на опасни отпадъци, организиран в партньорство с Екосейф. Графикът включва всички столични райони. Гражданите ще могат безплатно да предадат в пунктовете ненужните им домакински препарати и химикали, бояджийски материали, лекарства с изтекъл срок на годност, тонер касети, мастила, лепила, дезинфектанти и др. Може да се заяви и домашно посещение, ако се предава над 1 кг опасен отпадък от домакинство.
Приоритет в работата на пунктовете за събиране на опасни отпадъци е безопасността на гражданите, недопускане на инциденти и предотвратяване на замърсяване. В зависимост от вида им, събраните материали се оползотворяват или обезвреждат по реда на Закона управление на отпадъците.
Първият пункт за домакинствата в районите Лозенец и Триадица и ще работи от 10:00 до 18:00 часа на 27 април, събота, на бул. „Арсеналски“ №97 на паркинга на кръстовището с ул. „Богатица“. Вторият мобилен пункт може да се намери на 30 април, вторник от 10.00 до 18.00 ч. на бул. “Янко Сакъзов” на входа на парк “Заимов” срещу ул. “Васил Априлов”.
Целият график, както и информация за домашни посещения, може да се видят на https://waste.sofia.bg/dangerous/  

График на мобилен събирателен пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата за 2024 г.