От утре до 1 май се ограничава движението по участък от Северната скоростна тангента за премахване на временните пътни връзки при разклона за Требич и бул. „Лазар Михайлов“

От утре до 1 май се ограничава движението по участък от Северната скоростна тангента за премахване на временните пътни връзки при разклона за Требич и бул. „Лазар Михайлов“

От утре – 13 април, до 1 май т. г. ще бъде ограничено движението по участъка от км 0+000 до км 9+139 на Северната скоростна тангента. Организацията е необходима за премахване на временните пътни връзки при разклона за Требич и бул. „Лазар Михайлов“, премахване на въведената в края на декември м. г. временна организация на движението и въвеждането на постоянна организация за преминаване на трафика, с което цялостно завършва проектът.


 

Шофьорите ще могат да използват участъка от Северната скоростна тангента от пътния възел на бул. „Ботевградско шосе“ до „Чепинско шосе“, след което да продължат по Софийския околовръстен път.

На 30 декември м. г. бе пуснато движението в отсечките между бул. „Ботевградско шосе“ и бул. „Лазар Михайлов“ и от Околовръстния път до разклона за Требич.

Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общата дължина на тангентата е 16,54 км.

Изпълнител на проекта е консорциум „ХПВС-ССТ“, в който участват: „Хидрострой“ АД, „Пътни строежи Велико Търново“ АД, „Пътинженерингстрой“ АД, „Пътстрой Бургас“ ЕООД и „Водстрой 98“ АД. Строителният надзор е на Обединение „СЖС ТЕХНОС - СЖС БЪЛГАРИЯ“, в което са: „СЖС България“ ЕООД, гр. София и „СЖС Технос С.А.“, Испания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


Водещи новини

Времето