До приключване на ремонта на Аспаруховия мост транзитно пътуващите през Варна могат да ползват алтернативни маршрути

До приключване на ремонта на Аспаруховия мост транзитно пътуващите през Варна могат да ползват алтернативни маршрути

За улеснение на трафика, пътуващ транзитно през Варна, и по повод стартиралия на 15 април т. г. ремонт на Аспаруховия мост - естакадна част, жп надлези и пътни възли към него, и осъществяване на двупосочно движение в платното Варна - Бургас, Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни и леки автомобили да използват следните алтернативни маршрути:


 

  • от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав до АМ „Черно море“;
  • от Варна по АМ „Хемус“ до Девня - Синдел – Юнак – Дъбравино – Горен чифлик – Долен Чифлик - Старо Оряхово - Бургас;
  • за пътуващите от Бургас през с. Старо Оряхово - Долен чифлик - Горен чифлик – Дъбравино - Юнак - Синдел до гр. Девня, а от там по АМ „Хемус“ до Варна.

С осигурените от правителството 5 млн. лв. започна първият етап от ремонта на Аспаруховия мост. Предвидена е подмяна на хидроизолация, асфалтови работи, ремонт на тротоарни конзоли, саниране на греди, ограничителни системи, знаци, маркировка и др. Очаква се при добри метеорологични условия строителните работи да завършат преди началото на активния туристически сезон.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да предвидят повече време за пътуване, предвид по-бавното предвижване по време на извършваните строително-монтажни работи и ползването на обходните маршрути. Това обаче е необходимо, за да приключат строителните работи колкото се може по-бързо в предвидения срок.

галерия:


Obhod_Asparuhov_most_18.04.2016.jpg


Водещи новини

Времето