До 30 юни движението от Разград до Благоево ще се осъществява през село Балкански

До 30 юни движението от Разград до Благоево ще се осъществява през село Балкански

До 30 юни т. г. е ограничено движението по път III-204 Разград – Благоево поради ремонт на участъка от км 0 до км 13+174. Ще се обновят общо 28 км от пътя Разград – Попово, които са на територията на областите Разград и Търговище. Третокласният път е включен в списъка с проекти, за които Министерският съвет осигури целево финансиране за превантивен ремонт на пътната мрежа в Северна България.

 


През май започнаха и дейностите в участъка от км 18+900 до км 33+800 на път III-204 Ломци – Кардам – Попово, в област Търговище. Стойността на ремонтните дейности на двете отсечки е 11,1 млн. лева. При добро време те трябва да завършат до края на юни.

До приключване на ремонтните дейности в участъка от км 0 до км 13+174 на път III-204 трафикът ще преминава по път I-2 Разград – Цар Калоян, ще продължава по III-2004 през село Балкански и ще се включва отново по път III-204 преди село Благоево.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.