Министърът На Културата Кръстю Кръстев Поздрави Театралната Общност В България По Случай Световния Ден На Театъра

Министърът На Културата Кръстю Кръстев Поздрави Театралната Общност В България По Случай Световния Ден На Театъра


  Министърът на културата Кръстю Кръстев поздрави театралната общност в България по случай Световния ден на театъра:

  „Отправям своите сърдечни поздрави към всеки един от Вас, който неуморно допринася за това  българският театър да е по-актуален, по-вълнуващ и по-замислящ от всякога!

  Вашите страст, всеотдайност и творческо мислене продължават да озаряват сцените по целия свят, обогатявайки живота както на публиката, така и на артистите от всички останали сфери.

  В посланието си за Световния ден на театъра тази година носителят на Нобеловата награда за литература, драматург, автор на над 30 книги и 28 театрални пиеси Юн Фосе, казва, че „Изкуството е мир“. И това е така, защото в сферата на театъра намираме утеха, разбирателство и единство. А именно чрез нашите общи усилия в създаването, представянето и подкрепата за изкуствата ние насърчаваме нашата свързаност, вдъхновяваме промяната и подхранваме човешкия дух.

  Нека заедно продължим да подкрепяме трансформиращата сила на театъра, прегръщайки способността му да преодолява разделенията, да примирява различията, да празнува многообразието и да развива съпричастност. Докато преминаваме през различните етапи на живота, нека споделената ни любов към театъра ни служи не като оръжие, не като щит, а като компас на бойното поле за действие. Компас, чиято стрелка сочи към обетованата земя на мира, надеждата, устойчивостта и хармонията.

  Желая на всички ви радостен Световен ден на театъра, изпълнен с творчество и с безграничната магия на сцената. Честит празник!

 



Водещи новини

Времето