Утре се отварят офертите за изграждането на още 16 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище

Утре се отварят офертите за изграждането на още 16 км от АМ „Хемус“ от п. в. „Белокопитово“ към Търговище

Утре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за изработването на технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ - участъкът между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС.

 


 

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Срокът за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: АМ „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260“ е 910 дни.

Това е втората тръжна процедура за строителството на участък от АМ „Хемус“, която агенцията стартира тази година. На 23 август бяха отворени офертите на 11-те кандидати за проектиране и изграждане на близо 10 км от автомагистралата между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново.

На 20 септември бяха отворени и офертите в тръжната процедура за проектиране на 50 км от „Хемус“ в участъка от Боаза до връзката с път II-35 Плевен - Ловеч.

Утре офертите ще бъдат отворени в 14 ч., в зала 702 в АПИ.