Пуснато е движението по ремонтирания жп надлез на път III-105 при гара Елин Пелин

Пуснато е движението по ремонтирания жп надлез на път III-105 при гара Елин Пелин

Шофьорите вече преминават и по ремонтирания железопътен надлез при 14-ти километър на път III-105 I-1 – Елешница – Елин Пелин – Нови хан. Инвестицията е за над 2 млн. лв. и средствата са осигурени от бюджета на АПИ. Съоръжението не бе ремонтирано над 13 години и асфалтовата настилка беше амортизирана от интензивния трафик.

 


Изцяло са ремонтирани връхната конструкция, тротоарните блокове на надлеза на третокласния път III-105 при гара Елин Пелин. Извършено е преустройство на устоите и са изпълнени фундаментите под стълбовете. Изградени са нови опори под външните греди. Положената асфалтобетонова настилка е с дебелина 10 см, с което се намалява шумът от вибрации при преминаването на превозните средства. Подновени са ограничителните системи, пътните знаци и пешеходният парапет.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Калистратов груп“ ЕООД. Стойността на договора е 2 099 145,42 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Трафик Холдинг“ ЕООД. Техният договор е на стойност 36 799,20 лв. с ДДС.

III-105-Elin_Pelin.jpg III-105.jpg

Водещи новини

Времето