Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова откри фотоизложбата „Лято с цвят на лавандула“, посветена на Втория международен фестивал на лавандулата в Чирпан

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова откри фотоизложбата „Лято с цвят на лавандула“, посветена на Втория международен фестивал на лавандулата в Чирпан

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова откри фотоизложбата „Лято с цвят на лавандула“, посветена на Втория международен фестивал на лавандулата в Чирпан. Експозицията съдържа снимки на фотографите Георги Василев и Христо Крачолов, които разказват за събитията и настроението по време на тридневния фестивал в края на юни.

Тази година аз и моите колеги народни представители от този красив регион бяхме гости на Втория международен фестивал на лавандулата, отбеляза Росица Кирова. Там ние видяхме ентусиазма и желанието, с които жителите и общинското ръководство на Чирпан популяризират своя град, там видяхме как един прекрасен български регион може да бъде център на събитие и да постави основите на традиция, която се надявам да пребъде във времето, посочи заместник-председателят на парламента.

Росица Кирова подчерта, че България е сред водещите производители в света на лавандула и е на първо място по производство в Европа. Това са факти, които малцина българи знаят, отбеляза тя и изрази надежда българската лавандула, както българската роза, да се превърне в един от символите на нашата страна.

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов благодари за възможността в Народното събрание да бъде популяризиран Международният фестивал на лавандулата в Чирпан.  Ние развиваме концепцията да направим туризъм, свързан с фестивалите, с културата, бита и кулинарията на нашия регион, посочи той и уточни, че събитията от трите фестивални дни през 2023 г. са привлекли повече от 25 хиляди посетители.

Ивайло Крачолов покани народните представители и гостите на Народното събрание да посетят Чирпан по време на фестивала, който през 2024 година ще бъде на 21, 22 и 23 юни. Гостите на откриването на експозицията бяха поздравени от 10-годишната Даная с песен, посветена на цъфтящата лавандула.

Водещи новини

Времето