Министър Калин Стоянов проведе среща с посланика на Испания у нас Н.Пр. Алехандро Поланко Мата

Министър Калин Стоянов проведе среща с посланика на Испания у нас Н.Пр. Алехандро Поланко Мата

Работната среща на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с Н.Пр. Алехандро Поланко Мата - посланик на Кралство Испания в България, се състоя днес във вътрешното ведомство.

По време на разговорите министър Стоянов даде висока оценка за двустранното сътрудничество в областта на вътрешните работи. Отправи пожелания за успех на започващото Испанско председателство на Съвета на Европейския съюз и подчерта вече заявената подкрепа за неговите приоритети. Министърът отново изтъкна актуалността на процеса по присъединяването на България към Шенген.

Посланикът поздрави министър Стоянов за избирането му на поста и сподели високата оценка за съвместната работа, като очерта и конкретни области и инициативи на сътрудничеството. Той открои приоритетното значение на въпроса за присъединяването на България и Румъния към Шенген, заложен в програмата на Испанското председателство.

Двете страни обмениха мнения относно предизвикателствата, свързани с миграционния и бежански натиск. Бяха обсъдени възможностите за разширяване на професионалния обмен на опит в области като намаляването на пътния травматизъм и борбата с корупцията. Изразиха готовност постоянната комуникация по въпроси от взаимен интерес да продължи.

 

Времето