Информационен бюлетин - 06 юли 2023

Информационен бюлетин - 06 юли 2023

Благоевград. В хода на планирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, на 4 юли служители от РУ-Петрич спрели за проверка лек автомобил на ул. „Княз Борис I“ в града. Полицаите установили, че 34-годишният водач от с. Мосомище шофира след употреба на наркотично вещество, а в една от вратите на колата е открит найлонов плик с около 48,6 грама амфетамин. В хода на работата по случая е проверено жилище в Петрич, обитавано от 20-годишна петричанка, където са намерени и иззети към 9,70 грама канабис, около 1,48 грама амфетамин и около 285 грама сухи съцветия, реагирали положително на канабис. Двамата са били задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Пловдив. За по-малко от денонощие криминалисти от Трето РУ разкриха противозаконно отнемане на моторно превозно средство в Пловдив. Усилената им работа започнала в понеделник, когато шофьор съобщил за липсата на джипа му от паркинг в квартал „Филипово“. Превозното средство веднага било обявено за издирване, организирани били и съответните действия за установяване на извършителя на посегателството. Ден по-късно, с активното съдействие на служители от РУ-Хасково, като заподозрян е задържан 40-годишен мъж, намерен е и откраднатият джип. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. Работата по документирането му продължава.

45-годишен пловдивчанин е задържан в полицията за хулиганство. Около 19.20 ч. вчера, под въздействие на алкохол, той отправил обиди и закани  и нападнал с удари мъж и жена на ул. „Крушево“. Извършителят насочил агресивното си поведение и към отзовалите се на сигнала униформени от Първо РУ. Мъжът е отведен за едно денонощие в полицейския арест. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Бургас. Служители от Четвърто РУ в областния град задържаха двама криминално проявени бургазли, на 28 и 40 години за серия кражби, сред които няколко на марков алкохол от хипер-маркет в ж.к. «Меден Рудник», извършени в периода от 22 до 29 юни. Установено е, че два дена по-късно, от  магазин за хранителни продукти в същия квартал, те изнесли осем бутилки марково уиски и други питиета. Задържаните направили признания и върнали част от откраднатото. Работата по случаите продължава.

За кражби в Пето РУ – Бургас е задържана и 32-годишна местна жителка, с криминални прояви. Според данните до момента тя успяла да отмъкне от специализиран спортен магазин дамско марково облекло на стойност към 330 лв., а по-късно - и спортни аксесоари. След задържането е признала за посегателствата.

Служители от същото районно управление предприели незабавни действия след сигнал за кражба на портфейл от жителка на от Царево, съдържащ лични документи, 200 лв. и дебитна карта. Скоро след посегателството, извършено на 23 юни вечерта от търговски обект, извършителката – 28 годишна криминално проявена жена от Игнатиево, попаднала в полицейския капан. В рамките на разследването е установено, че на два пъти тя е използвала крадената дебитната карта за неправомерни транзакции от по 400 лв., както и че срещу нея има досъдебно производство в ОДМВР - Добрич за аналогично престъпление, за което има и наложена постоянна мярка «задържане под стража». Работата по случая продължава.

Сливен. Криминалисти от РУ-Сливен задържаха 50-годишен мъж за кражба на вещи от лек автомобил. За посегателството, извършено в дните от 29 юни до 1 юли, е съобщено на 2 юли. След предприетите издирвателни действия извършителят е установен - криминално проявен мъж на 50 години, от Сливен, който доброволно предал инкриминираните вещи. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 Стара Загора. В хода на проведена спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в района на Гълъбово криминалисти от ОДМВР спрели за проверка лек автомобил. При извършения контрол в превозното средство те открили пакет, съдържащ бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло 9,1 грама, според експертизата. След задържането на тримата мъже от колата -  на 43, 21 и 35 години, последвало и претърсване на жилище в града,  ползвано от 43-годишния. Оттам били иззети електронни везни и мобилни телефони. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК, а работата по документирането му продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Кюстендил. Бързо  полицейско производство е образувано в РУ- Кюстендил за незаконно притежание на наркотично вещество. При извършена проверка на 53-годишен водач на л.а. „Шкода“ криминалистите открили и иззели опаковка канабис. В процеса на работа били извършени и процесуални действия в дома му, където униформените намерили  суха листна маса/канабис/. Общо иззетото количество надхвърля 230 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!