Дванадесет години лишаване от свобода за умишлено убийство на мъж в с. Портитовци

Дванадесет години лишаване от свобода за умишлено убийство на мъж в с. Портитовци

Окръжна прокуратура-Монтана постигна осъдителна присъда по дело за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

На подсъдимия В.М. (на 37 години) е наложено наказание „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване.

Вечерта на 10.03.2020 г. обвиняемият В.М. бил в заведение в с. Портитовци, област Монтана. Когато видял Т.Б., който бил ангажиран за ремонтни дейности в имота на родителите му, го извикал. На висок тон изразил недоволството си от извършената работа, обиждал го и заявил, че трябва да върне платеното му възнаграждение. Стигнало се до пререкания между двамата, поради което барманът ги помолил да напуснат.

Не след дълго конфликтът между спорещите мъже ескалирал. В.М. размахал дълга сабя и пронизал опонента си в областта на гърдите. Пострадалият успял да хване сабята откъм върха й и нанесъл удари с дръжката й по главата на подсъдимия. Двамата паднали на земята.

Свидетели сигнализирали за случилото се на телефона за спешни повиквания 112 и транспортирали Т.Б. до болницата, където той по-късно починал.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза непосредствената причина за смъртта му е остра кръвозагуба, развила се вследствие на проникващото в гръдната и коремната кухини прободно-порезно нараняване.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

Времето