Министър Калин Стоянов проведе работна среща с посланика на Обединеното кралство в София Н. Пр. д-р Роб Диксън

Министър Калин Стоянов проведе работна среща с посланика на Обединеното кралство в София Н. Пр. д-р Роб Диксън

Посланик Диксън поздрави Калин Стоянов с избирането му за поста министър на вътрешните работи и изказа висока оценка за сътрудничеството в областта на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи сподели тази оценка и заяви, че взаимодействието ще продължи с приемственост и в непрекъснат режим. Това е особено важно по линия на противодействието на нелегалната миграция, въпрос от ключова важност за цяла Европа, заяви министър Стоянов. В България вече е създаден координационен център, в който са представени структурите, компетентни по въпросите на борбата с нелегалната миграция. Миграционната обстановка е динамична и се отчита засилване на натиска. Обменът с британската страна е интензивен, а въпросът с „малките лодки“ е от особена чувствителност. МВР има готовност да допринесе за съвместната дейност, допълни Стоянов.

Посланик Диксън благодари за цялостното съдействие на България и подчерта, че партньорството между двете страни в областта на правоприлагането е  знаково. Британската страна има амбицията да го разшири, включително чрез подписване на допълнителни двустранни споразумения. От британска страна ще продължи предоставянето и на дарения и споделянето на опит по актуални въпроси.

В края на разговора двете страни взаимно си благодариха за готовността за надграждане на сътрудничеството и поддържане на непрекъснати контакти.

Водещи новини

Времето