Президентът Румен Радев: Напредъкът на България върви ръка за ръка с гарантирането на сигурността на всеки гражданин и на собствеността, независимо дали е държавна, общинска или частна

Президентът Румен Радев: Напредъкът на България върви ръка за ръка с гарантирането на сигурността на всеки гражданин и на собствеността, независимо дали е държавна, общинска или частна

Напредъкът на България и нейното устойчиво развитие вървят ръка за ръка с гарантирането на безопасността на всеки гражданин и собствеността, независимо дали тя е държавна, общинска или частна. Това каза президентът Румен Радев по време на откриването на нова производствена инфраструктура на компания за сигнално-охранителна и пожароизвестителна техника. За компанията, която разполага със собствен научно-изследователски и развоен отдел работят над 50 висококвалифицирани инженери и повече от три десетилетия тя се утвърждава като лидер на международния пазар в своя сегмент.

В приветствието си държавният глава поздрави екипа на компанията за постигнатия успех през годините, откроявайки високите й резултати, които се случват в условията на силна конкуренция. „Благодаря за това, че утвърждавате марката България и доказвате, че страната ни е привлекателно място за инвестиции“, заяви президентът.

Румен Радев открои приноса на компанията в редица благотворителни инициативи чрез програмата й за корпоративна социална отговорност. Президентът изрази признателността си и за даренията, които „Телетек Електроникс“ ЕАД прави по линия на инициативата „Българската Коледа“, за младите таланти на България и подкрепата й към децата в неравностойно положение. Приветствам подхода ви към зеления преход – да правите всичко възможно децата ни да растат в една по-приветлива, по-здравословна и красива среда, каза още президентът, отбелязвайки решението на компанията да обучава деца и младежи как функционират пожарогасителните системи.