Министър Иван Демерджиев: Истинска привилегия е да видя таланта на наши колеги в подкрепа на едно благородно дело

Министър Иван Демерджиев: Истинска привилегия е да видя таланта на наши колеги в подкрепа на едно благородно дело

По идея на главен комисар Петър Тодоров днес в министерството бе открита благотворителна изложба в подкрепа на деца до 10-годишна възраст, чиито родители, починали през последните три години, са били част от системата на МВР

 

„Впечатляващото в тази изложба, освен готовността на нашите служители да помогнат, е възможността да покажем, че зад униформите на служителите в МВР стоят хора, притежаващи много качества и таланти. За мен е привилегия да видя този талант в подкрепа на благородно дело“. Това заяви пред гостите на арт събитието заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и подчерта, че експозицията изцяло се вписва във всичко, направено през последните месеци, и в нагласата на служителите на МВР: „Многократно съм казвал, че за мен МВР е едно голямо семейство, в което винаги сме се подкрепяли, в това число и децата“.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, по чиято идея се реализира благотворителната изложба, отправи думи на признателност към колегите си, откликнали и подкрепили инициативата, предоставяйки свои творби за благородната кауза. „Надявам се да положим основите на една добра традиция в името на нашите деца“, изрази вяра той.

Разгърната в две зали, благотворителната изложба представя над 160 авторски творби - картини (акварел, акрил, маслени бои, графики, пастел – маслен и сух, цветни восъци, моливи и туш), пластики, фотографии, дърворезби - на служители на почти всички структури в Министерството на вътрешните работи.

На откриването на експозицията МВР посрещна многобройна публика. Сред гостите бяха, заместник-министрите на вътрешните работи, ръководители на главни и административни дирекции, колеги от структури на министерството в цялата страна, предходни министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР.

Още на откриването на благотворителната изложба бяха закупени над 100 от картините.

 

Каузата на арт събитието е набиране на средства в подкрепа на деца до 10-годишна възраст, чиито родители – служители в системата на МВР, са починали през последните три години при обстоятелства, които не са настъпили при и по повод изпълнение на служебните задължения. Приходите от продажбата на експонатите ще бъдат разпределени на 41 деца.

Изложбата ще бъде достъпна само за служители на Министерството на вътрешните работи. Творбите ще бъдат изложени до 2 юни.


Водещи новини

Времето