Зам.-Министър Марина Василева Проведе Среща С Представители На Киноиндустрията

Зам.-Министър Марина Василева Проведе Среща С Представители На Киноиндустрията


  Днес в Министерството на културата се проведе среща на работната група, която има за цел да предложи оперативни промени в Правилника за прилагане на Закона за филмовата индустрия. На срещата присъства заместник-министърът на културата Марина Василева.

  В дискусията участваха Петър Тодоров – изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Национален филмов център” и председател на Работната група; Божидар Илиев, Владимир Петров – Асоциация на българските киносалони, Галина Тонева – Асоциация на филмовите продуценти, Георги Иванов – Българска асоциация на филмовите, телевизионни и радио сценаристи, Георги Чолаков – Обсерватория по икономика на културата, Евтим Милошев – Асоциация на филмовите и телевизионните продуценти, Катя Тричкова, Кристина Камбитова – Гилдия на българските продуценти,  Лъчезар Велинов – Асоциация на българските анимационни продуценти, Николай Мутафчиев – Сдружение на филмовите и телевизионните режисьори, Николай Тодоров, Павел Павлов, Павел Г. Веснаков – Българска асоциация на кинорежисьорите, и Христо Христов от Асоциацията на българските филмови продуценти.

  В началото на дискусията заместник – министър Василева изтъкна, че на този пост има кратък хоризонт, но в него иска да свърши няколко важни и добри неща за киноиндустрията.

  Една от целите е да бъде пуснат за обществено дискутиране Правилникът за прилагане на Закона за филмовата индустрия, за да бъдат избегнати минали грешки в кандидатстването и българското кино да не връща пари в година, която няма да е лека. Участниците в групата споделиха вижданията си по някои проблемни точки и гласуваха за пускането на документа за съгласувателна процедура, за да бъде подложен на обществено обсъждане.

 



Водещи новини

Времето