Кметът Фандъкова провери новоизградената детска градина в с. Бистрица

Кметът Фандъкова провери новоизградената детска градина в с. Бистрица

Завършиха строителните работи на новата сграда на детска градина „Щурче“ в с.Бистрица, район Панчарево. Тя ще приеме деца в 4 градински групи през май. Детската градина ще бъде филиал на съществуващата „Щурче“. С разкриването на новите групи, детската градина ще бъде с общо 9 групи. По този начин очакваме да бъде решен недостига на деца във възрастта между 3 и 6 години. Това каза при проверка кметът на София Йорданка Фандъкова.

Детската градина разполага с всички помещения за занимания и игра на децата, както и нов кухненски блок, физкултурно-музикален салон, зала за интереси. В двора са оформени четири площадки за игра и зелени площи.

В момента в София се изграждат 23 детски градини по програмата на кмета Йорданка Фандъкова. От тях се очаква до края на годината да приключат строителните работи на 17 обекта.

На проверката присъства и зам.-кметът по обществено строителство инж.Ангел Джоргов, кметът на с.Бистрица Самуил Попов и кметът на район Панчарево Николай Гюров.

Кметът на с. Бистрица Самуил Попов заяви, че през 2019 г. Фандъкова е казала, че ще се строи детска градина в Бистрица и въпреки трудното начало, детската градина е реализирана.

Фотограф: Аделина Ангелова

Времето