Министър Весела Лечева даде началото на строителството на многофункционална спортна зала в Троян

Министър Весела Лечева даде началото на строителството на многофункционална спортна зала в Троян

    Министърът на младежта и спорта Весела Лечева даде началото на строителството на многофункционалната спортна зала в Троян. 
    Кметът на града Донка Михайлова съобщи, че инвестицията в залата е за 5,5 милиона лева. Досега е изградена подпорна стена, трафопост и канализационна система на сградата. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 18 месеца. На първия етаж ще е разположен фитнес, помещения за треньори и съдии. На втория етаж ще е самата спортна зала с 550 постоянни и още 200 допълнителни места. Осигурени са два входа за автомобили и 77 паркоместа, места за инвалиди и автобуси. 
    „Масовият спорт идва, когато се осигури достъпна спортна инфраструктура, за да може да създадем трайни навици в децата да спортуват. Искам да изразя своята подкрепа към всички спортни специалисти и към всички клубове. Сигурна съм, че заедно с подкрепата на родителите утре може да имаме състезатели на най-високо ниво в различни спортове. Българските деца са много талантливи и притежават много умения, на които трябва да дадем път и шанс. Те заслужават такова съоръжение“, заяви Весела Лечева. 
    По време на церемонията министър Лечева съобщи на гражданите в Троян, че ММС ще отпусне 500 000 лева, с които ще бъде финансиран началният етап на многофункционалната зала.
„За 10 дни направихте повече, отколкото други министри за 10 години“, каза кметът на Троян Донка Михайлова. 
    Съоръжението се очаква с нетърпение от жителите на града, на чиято територия има 27 спортни клуба. По данни на общинското ръководство в Троян спортува всяко трето дете. 
    На събитието присъстваха областният управител на Ловеч Светослав Славчев, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков, строители, представители на спортни клубове по футбол, баскетбол, волейбол, биатлон, карате и други.

Водещи новини

Времето