Началникът на щаба на Военновъздушните сили на Испания посети авиобаза Безмер

Началникът на щаба на Военновъздушните сили на Испания посети авиобаза Безмер
Началникът на щаба на Военновъздушните и Космическите сили на Кралство Испания генерал Хавиер Салто Мартинес-Авиал посети днес, 29 ноември, авиобаза Безмер. Той беше посрещнат от командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров. Двамата командири обсъдиха сътрудничеството между българските и испанските военновъздушни сили и бъдещата съвместна работа като съюзници.

Визитата на испанската военна делегация е в рамките на съвместното изпълнение на задачи по усилена охрана на въздушното пространство на страната ни от българските и испанските ВВС.

„Ние сме тук, защото сме съюзници с България и българските Военновъздушни сили. Работим заедно и летим заедно. Благодарни сме за гостоприемството, което ни оказаха хората в авиобазата и нейният командир. Чувстваме се, все едно сме у дома“, заяви генерал Хавиер Салто Мартинес-Авиал.

На доброто сътрудничество при изпълнение на задачите акцентира и командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров. „С испанските си колеги работим в много добра координация. Имаме вече традиция в съвместната ни дейност. Определено съм доволен от сътрудничеството с ВВС на Кралство Испания“, посочи той.

Генерал Хавиер Салто Мартинес-Авиал се запозна с възможностите и дейността на авиобаза Безмер и проведе среща с пилотите и инженерно-техническия състав от ВВС на Испания.

Водещи новини

Времето