НА НАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ПРОЕКТЪТ „РАЗВИТИЕ НА АНАЛИТИЧНИЯ КАПАЦИТЕТ НА КЕВР“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ“

НА НАЧАЛНА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН ПРОЕКТЪТ „РАЗВИТИЕ НА АНАЛИТИЧНИЯ КАПАЦИТЕТ НА КЕВР“ ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ“

На 31 януари 2020 г. в Комисията за енергийно водно регулиране ще се проведе начална пресконференция по Проект № BG05SFOP001-2.012-0001 “Развитие на аналитичния капацитет на Комисията за енергийно и водно регулиране”. Проектът се финансира по процедура BG05SFOP001-2.012 от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Изпълнител на проекта е Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).  

Основната цел на проекта е подобряване на аналитичния и техническия капацитет на регулатора и подобряване регулирането на цените и на ефективността на електроенергийния пазар, в частност ефективността на електроенергийните мрежови предприятия и качеството на предоставяните от тях мрежови услуги. 

За участие в пресконференцията са поканени ръководствата на Министерство на енергетиката, Комисията по енергетика в Народното събрание, Комисията за защита на конкуренцията, Комисията по финансов надзор, Министерство на вътрешните работи, както и EБВР и дирекция „Добро управление“ към Администрацията на Министерския съвет.

Пресконференцията ще започне от 10:30 ч. в сградата на КЕВР, зала 4 -  бул. "Княз Ал. Дондуков" № 8-10.

Дневен ред на пресконференцията